Aandacht

Tijdens de coronacrisis klinkt voortdurend de roep om meer aandacht voor allerlei beroepsgroepen en overige maatschappelijke categorieën. Het begon natuurlijk met de Helden in de Zorg. Zij verdienden het ten volle om eens uitgebreid in het zonnetje gezet te worden. Ze werkten zich immers drie slagen in de rondte om op ic-afdelingen en elders te redden wat er te redden viel.

Maar al snel vroegen meer groepen om aandacht. Of op zijn minst vonden ánderen dat zij extra waardering hoorden te krijgen. Ouderen bijvoorbeeld, met name verpleeghuisbewoners. En jongeren. En leerkrachten. En schoonmaakpersoneel. En horecaondernemers. En mensen met kinderen. En singles, al dan niet met ‘huidhonger’. Enzovoort, enzovoort.

Is nu iedereen aan de beurt geweest? Zo niet, dan stel ik voor om eens bijzonder veel aandacht te geven aan degenen die daar totaal niet op uit zijn. Anders gebeurt er voor hen nooit wat. Applaus graag!

Een reactie op “Aandacht

  1. De gelden in de zorg is natuurlijk onzin, wanneer je weet dat door te weinig beschermingsmiddelen deze mensen voor onmenselijke keuzes komen te staan tussen de bewoners niet, of juist wel dat heeft zieken en doden gekost. Het lijk mij meer dan schandalig dat er onder het verzorgend personeel doden en zieken vallen vanwege te weinig tot geen beschermingsmaatregelen en deze mensen voor onmogelijke keuzes worden geplaatst. Schrijf daar eens over.

    Like

Reacties zijn gesloten.