Turkenvrije vakantie

henk van lierop/corendon/achterkamertjes

De coronacrisis treft heel Europa. In het rijke noorden zoeken mensen wanhopig naar mogelijkheden om op vakantie te gaan. In het arme zuiden snakken ze naar toeristen, want daar kunnen ze de inkomsten uit het toerisme niet missen.

Vooral Griekenland en Portugal dringen er bij de Europese Commissie op aan om de luchtvaart weer op gang te brengen en zonvakanties mogelijk te maken.

Want dat is wat toeristen willen. Zorgeloos genieten op het strand, ver van armoede en politieke onrust. Of misschien genieten van cultuur en landschap, zoals veel Nederlanders deden en nou zouden willen doen in La Douce France. Frankrijk is een mooi land, alleen jammer dat er zoveel Fransen wonen die naar knoflook ruiken en die we niet eens kunnen verstaan.

Een vakantie in het buitenland, zonder buitenlanders. Het bestaat nog niet, maar komt wel dichterbij. Reisbureau  Corendon biedt ‘coronavrije vakanties’ aan de Turkse kust. Eerst een coronatest in het Corendon-hotel op Schiphol, dan per Corendon-bus naar het Corendon-vliegtuig en in Turkije met een Corendon-bus naar het Corendon-resort, dat de toerist niet mag verlaten.

Een vakantie, waarbij de toerist niets van het land krijgt te zien en ook niet in contact komt met het gewone  leven. De coronacrisis brengt ons niet alleen ellende, maar ook de vakantie waarvan we al jaren dromen.

FOTO: Pixabay