Toekomst

Een ergere ruzie dan die tussen de drie Kamerleden van DENK leek ondenkbaar. Maar na het voeren van ‘constructieve gesprekken’ kwam het trio toch tot een vergelijk. Het stopt met elkaar de tent uit te vechten en begraaft de strijdbijl. Voortaan richt het zich weer ‘op de toekomst’.

Zou er nog wel een toekomst zijn voor DENK? Ik bedoel: zouden er echt nog voldoende kiezers te vinden zijn voor een partij waar het zo vreselijk mis ging als in afgelopen weken?

Je kunt het je totaal niet voorstellen. Niettemin houdt DENK bij zowel I&O Research als bij Maurice de Hond uitzicht op 1 zetel. Minder dan 3 dus, maar toch nog altijd meer dan helemaal niks. En die peilingen werden nota bene verricht vóór de elkaar zo hevig bevechtende fractieleden weer vrede sloten.

Volgens mij zijn er twee verklaringen mogelijk. Óf de peilingen kloppen niet. Óf Nederland telt meer gekken dan ik dacht.

Ik hoop het eerste, maar ik vrees het laatste.

3 reacties op ‘Toekomst

 1. Fons laat niet na FvD-aanhangers te kritiseren, omdat ze minder immigranten in Nederland willen. Maar nu verklaart hij die immigranten ook voor gek. Met een miljoen allochtonen in Nederland, waarvan velen niet geïntegreerd zijn, kon je wachten op een immigrantenpartij. Zo werkt onze democratie. De afname van DENK bewijst misschien dat immigranten meer en meer integreren.

  Onder politici lopen veel opportunisten, baantjes- en rokkenjager rond. Denk maar aan Lubbers, De Vries en nu Kuzu. De lijst van opportunisten bij de VVD is te lang om op te sommen. Desalniettemin staat VVD op 40 zetels in de peilingen. Je kunt je dus afvragen of democratie garant staat voor wijs en rechtvaardig bestuur. Maar het geeft de gekkies van Fons tenminste het idee dat ze gehoord worden en ontneemt hen de legitimiteit om in opstand te komen tegen de heersers. Daarom zijn democratieën stabieler dan autocratieën, hoewel veel bloeiende culturen geleid werden door autocraten. Rutte doet het zo goed, omdat gekkies hunkeren naar een führer.

  Like

 2. Wat is er nu mooier dan dat strijdende mannen de vredespijp roken om zo het volk optimaal te dienen?En er is toch een nieuwe partij in oprichting de vrede zoekende niet strijdende ouderen onder de naam toekomst. Als de drie strijdmakkers van DENK zich daar nu bij aansluiten. Ik zie dat wel zitten en ben echt niet gek.

  Like

 3. Regelmatig kritiseert Fons het FvD wegens zijn programma om niet meer allochtonen in Nederland toe te laten. Nu noemt hij die mensen gekkies. Dat riekt naar discriminatie. Terwijl het aantal belijdende Christenen afneemt en de moskeeën bloeien, wordt het Christelijk deel van de bevolking door drie partijen vertegenwoordigd. Is het dan raar dat er een partij is die opkomt voor allochtonen die vaak Islamiet zijn. Dat is de consequentie van ons migratiebeleid.

  Dat de leden van die partij nu rollebollend over straat gaan, toont alleen aan dat ze zich de Nederlandse volksaard hebben eigen gemaakt, waar iedere Nederlander het liefst zijn eigen partij zou zijn. Noem me een partij waar nooit gedoe is, waar nooit leden vreemd gaan. Gelukkig zijn kiezers erg kort van memorie. Het siert DENK dat ze nu zo wijs zijn om hun geschillen bij te leggen. Verder interesseert mij deze partij niet.

  Like

Reacties zijn gesloten.