Van Haga

Forum voor Democratie (FvD) krijgt versterking. Zetelrover Wybren van Haga, ex-VVD, heeft de overstap gewaagd. FvD is een fantastische partij, aldus het nieuwe lid. Ieder zijn meug, natuurlijk.

Moet Thierry Baudet blij zijn met de nieuwe aanwinst? Van Haga werd uit de VVD gezet wegens herhaaldelijk overtreden van de gedragscode. Dus hij past wel bij Forum. Daar hebben ze ook zo hun dingetjes met integriteit.

Heeft de overstap ernstige politieke consequenties? Van Haga stemde ook als eenpitter altijd mee met de coalitie. Dat zal nu wel voorbij zijn.

Is dat een tegenslag voor het kabinet dat toch al geen meerderheid heeft in beide Kamers? Zeker, het wordt nog meer ritselen maar Rutte is dat gewend.

Ik zelf ben vooral benieuwd naar het moment dat ook Van Haga boreale wartaal uitslaat en die uil van Minerva ziet vliegen.

6 reacties op ‘Van Haga

 1. Zetelrover is toch onjuist? Begrijp ik het goed dat je niet op een partij kiest, maar op een persoon en dat die persoon naar eer en geweten zijn/haar eigen afwegingen maakt. De partij is dus tot ondersteuning van de persoon en dat behoort niet andersom te zijn, toch? En wat Wybren van Haga betreft die weet wel wat het is naar eer en geweten afwegingen maken.

  Like

  1. Beste Binjamin, sterker nog: het begrip “politieke partij’ is niet eens in de grondwet terug te vinden.
   Dus staatsrechtelijk heeft elke “zetelrover” alle gelijk van de wereld.

   Like

   1. En zowel de politiek als de media doen er werkelijk alles aan om ons wijs te maken dat we op een partij kiezen. Het woord zeteldroof wordt ook hier dus niet weersproken. Mijn moeder zei het: of je door de kat gebeten wordt, of door een hond, bijten doen ze je.

    Like

 2. Zou Haga het FvD-programma steunen op de punten van Nexit en migratie? Of weet hij dat de soep nooit zo heet wordt gegeten? In de politiek zijn persoonlijke banden belangrijker dan partijprogramma’s die niemand leest en die in coalities altijd sneuvelen.
  Over integriteit hoeven we ons geen illusies te maken. Altijd duikt er wel een politicus op die zich aan gemeenschapsgeld of aan andermans vrouw vergrijpt. Wie denkt dat er partijen zijn voor wie dit niet geldt, heeft een slecht geheugen.

  Like

 3. Wat een slap verhaal Peter.
  En dan dat woordje “dus” hij past wel bij Forum, zegt genoeg omtrent de “visie” van Peter.

  Like

 4. Wel heel slim om het zo te doen van Van Haga en Baudet.
  Zolang ze officieel 2 partijen zijn, in de Kamer, hebben zowel Van Haga als FvD spreektijd bij een debat; samen dus 2x zo lang als FvD alleen. Geheel volgens de regels van de 2e Kamer.

  Like

Reacties zijn gesloten.