Titel

Geert Dales vertrekt per onmiddellijk als partijvoorzitter van 50PLUS. Eerst zou hij nog aanblijven tot er een nieuw bestuur was, maar dat hoeft opeens niet meer. “Alle voorbereidingen zijn afgerond.”

Wat Dales nu gaat doen is nog onduidelijk. Misschien volgt hij zijn vriend Henk Krol, de voormalige partijleider van 50PLUS. Die heeft zich van de partij afgescheiden, roofde zijn zetel en begon met Femke Merel van Kooten – ook een zetelroofster – de Partij voor de Toekomst. Maar helemaal vast staat de politieke toekomst van Dales nog niet.

Wel is al bekend dat hij een boek gaat schrijven. Het is niet de gewoonte boeken te recenseren voor ze gepubliceerd zijn, maar in dit geval wil ik er toch iets over zeggen. Dales heeft namelijk al een titel: ‘Tien zetels: hoe corona 50PLUS de das omdeed.’ En die titel deugt volgens mij niet.

Om te beginnen heeft 50PLUS nooit echt 10 zetels gehad, alleen heel af en toe in een peiling. En verder gaat de partij niet ten onder door corona, maar door voortdurend, uiterst kinderachtig geruzie.

Dat geruzie begon overigens allang voor Dales aantrad. En, zo durf ik te voorspellen, het zal tot het bittere einde doorgaan. Wie Dales ook opvolgt.

3 reacties op ‘Titel

 1. Het is al lang gerommel binnen 50 plus.
  50 plus is Henk Krol.
  Maar of het vertrouwen er nog is nu hij een nieuwe partij heeft opgericht is nog maar de vraag.
  Jammer voor alle kiezers die hun hoop op 50 plus hebben gevestigd.
  En Dales, ja hoor heel Nederland wacht op zijn boek. Wie dat geloofd!!!

  Like

 2. Nieuwe partijen zijn toch nooit vrienden van de gevestigde media en de meeste van hun journalisten geweest. Die zullen ook tot het “bittere einde” op deze wijze deze partijen wegzetten. Dit bericht had ook kunnen eindigen met: “Nu Nagel wellicht voorzitter wordt, mag hij de rust doen wederkeren. Het is zeker mogelijk. Dat hebben de afgelopen twee jaren aangetoond”.
  Over de vele corrupte politici bij de VVD en over andere strubbelingen bij de gevestigde partijen, lijkt slecht een summier bericht met zelfs een positief gedraaide toon altijd het geval. Ach, we doen het ermee.

  Like

 3. Staan blijft dat volksvertegenwoordigers op persoonlijke titel gekozen worden, dus niks zetelroof. Maar ja zowel de politiel als de media willen ons doen geloven dat het om de partij gaat. En maar volhouden dat de media onpartijdig zijn en het volk eerlijk voorlichten. Dat klopt, met als dat bij politici klopt, zolang het maar goed uitkomt en het zetels en lezers oplevert.

  Like

Reacties zijn gesloten.