FvD-krant

Forum voor Democratie heeft afgelopen weekend 1 miljoen FvD-kranten verspreid. Daarin kan iedereen lezen wat de partij vindt en wil. Gratis en voor niets uiteraard.

Zelf heb ik het blad niet mogen ontvangen. Kennelijk beschouwt Thierry Baudet mij niet als een potentiële Forum-stemmer, waarin hij best wel eens gelijk zou kunnen hebben. Niettemin weet ik via de sociale media wel ongeveer wat erin staat.

Forum, zo meldt de krant, is voor directe democratie (dus een bindend referendum), voor een strikt migratiebeleid (grenzen dicht) en tegen het peperdure klimaatbeleid. Ook wil de partij ‘de macht terug van de EU naar NL’. Verder belooft ze een aantal dingen waarvan niet helemaal duidelijk wordt hoe ze te combineren zijn, zoals een betere zorg, ‘het beste onderwijs ter wereld’ en toch lagere belastingen.

Maar om eerlijk te zijn: dit wist ik allemaal al. Het FvD-krantje kan voor niemand die de afgelopen jaren het nieuws heeft gevolgd, ook al was het zeer oppervlakkig, een eye-opener betekenen.

Voor wie het desondanks nog eens allemaal wil nalezen: het ding is ook te koop. In de FvD-webshop. Kost maar 5 euro.

3 reacties op ‘FvD-krant

 1. Ook ik wil dat de macht terug van de EU naar NL’. Nederland tegen de boze wereld. Nederland licht in de duisternis. Wat ik wel mis is dat FvD niet pleit voor een nieuw volkslied. Wat te denken van: Hup, Holland hup….Ik vind overigens wel dat de EU dikwijls niet gaat voor de EU belangen, maar eigen volk eerst (dat geldt uiteraard niet voor Nederland).

  Like

 2. Je hoeft niet perse een FvD stemmer te zijn!
  Maar in een democratie mag je gelukkig kiezen. En tja iedere partij heeft wel punten waarmee je het wel of niet eens kan zijn.
  Zelf heb ik niet zoveel met D 66, of het vaak linkse gedram.

  Like

 3. Eén van de Bommelverhalen gaat over het land van de drasglomers die wonen in een drassig, mistig en koud land. De jonkies ploppen uit het moeras en dartelen onbekommerd rond. Maar naarmate ze ouder worden, verstarren ze en kleven ze vast aan de drassige ondergrond. Baudet is zo’n jonge drasglomer: zijn plannen zijn goed, maar hij merkt gaande weg dat hij weg zakt in dit drassige land. Alles wat hij wil verzandt in internationale verdragen en tegenstrijdige belangen. Een immigratiebeleid à la Canada is goed. Zijn kritiek op het pad naar duurzame energie is goed. De kwaliteit van onderwijs en zorg verbeteren en tegelijk de belasting verlagen loopt vast op bureaucratie en heilige CAO’s. De oudere drasglomers zitten al vast en plooien zich naar de werkelijkheid. Baudet zal op den duur ook verstarren tot een gloom in dit drassige land. Alleen een macht van buiten kan ons uit dit moeras trekken.

  Like

Reacties zijn gesloten.