Niet muilen, Femke

Femke Halsema heeft al jaren een vete met De Telegraaf. En de gezondverstandkrant doet graag aan Halsemaatje-pesten. Bij alles wat maar even zweemt naar kwestietjes, verschijnen, hup, de ‘chocoladeletters’.

De burgemeester windt zich daar enorm over op. ‘De T’ gaat weer los’, appte ze tijdens de vermaledijde anti-racismedemonstratie. Tja.

De T is een macht in Amsterdam. Wat doe je dan als politicus? Hem proberen te vriend te houden. Dus: bij aantreden de vredespijp aanbieden. Schone lei beloven. Hoofdredacteur regelmatig uitnodigen voor achtergrondgesprek. Een keer in de maand met hem lunchen. Appeltje, eitje, toch?

Misschien heeft ze het geprobeerd en heeft het niet gewerkt. Dan moet je niet muilen, maar schouders ophalen. En eindelijk eelt op de ziel kweken. Als een echte politicus.

4 reacties op ‘Niet muilen, Femke

 1. Helaas voor Femke. Hoe dan ook zij heeft dermate tekort geschoten dat ze zou moeten aftreden. Dat zij zich zo laat jennen door de Telegraaf zegt toch iets over haar zelf en het is mij niet bekend of er mensen zijn die haar in deze proberen te corrigeren. Als dat gebeurt, niet bepaald succesvol.

  Like

 2. Vandaag in het AD:
  https://www.ad.nl/politiek/burgemeesters-commentaar-kamerleden-op-halsema-is-onbehoorlijk~a6d4eb98/
  Nou hebben de Kamer en ook de minister geen invloed op het lokale beleid, tenzij het gaat om landelijke wetten, maar kritiek uiten mag elke burger dus ook Kamerleden.

  De rijen van burgemeesters worden dus gesloten. Stel je voor dat de burger kritiek van de Kamer op een burgemeester serieus neemt? Daar kun je als burgemeester last van hebben omdat de gemeenteraad die ook leest, toch?
  De gemeenteraad besluit over het beleid van de burgemeester en mag die wegsturen. Ik hoop dat ze dat vanavond durft.

  Like

  1. Zoals je kon verwachten, trok het CDA haar aanvankelijke keutel weer in. Wel eerst een grote mond maar uiteindelijk gewoon weer draaien. CDA de partij van “Christenen Draaien Altijd”; een partij om van te kotsen.

   Like

 3. Tijl Uilenspiegel zei, de mensen hebben een hekel aan me, maar ik heb het er zelf naar gemaakt!
  Gelukkig dat er ook een Telegraaf is, anders bestaat de media uit veelal linkse kranten.
  En ach die arme Femke kon zich niet verdedigen volgens een paar burgemeester via de Volkskrant.
  Nou ja ze heeft eerst Grapperhaus geprobeerd , de politie en Rutte.
  Ze zat heel snel bij 1 van de vele kletsprogramma’s op tv.
  Aan zelfreflectie heeft ze nooit een boodschap gehad.
  De tweede kamerleden onze volksvertegenwoordigers mogen zeer zeker hun mening geven, het zijn gelukkig geen dominee’s, daarvan hebben we er wel genoeg.
  De slachtofferrol ligt een groot aantal mensen goed ! In dit land zijn veel inwoners beter bewapend dan de politie.
  Halsema vond de demonstraties te belangrijk, met dank aan de zorgverleners.

  Like

Reacties zijn gesloten.