Rutte

Hoe zorg je ervoor dat iets wat absoluut niet spannend is toch een beetje spannend lijkt? Mark Rutte doet zijn best.

Op de vraag of hij opnieuw lijsttrekker moet worden van de VVD is natuurlijk maar één antwoord mogelijk: jazeker. Misschien kun je nog wel meer antwoorden verzinnen, maar ook die luiden allemaal ‘ja’. Een blik op de peilingen, hoe vluchtig ook, toont aan dat elke andere keuze waanzin zou zijn.

Ook Rutte zelf laat regelmatig doorschemeren dat hij maar al te beschikbaar is. Toch houdt hij altijd een slag om de arm. Pas na de zomer zal hij zijn toekomstplannen kenbaar maken, geeft hij dan met een geheimzinnig gezicht te kennen. “Als ik nu moet besluiten zou ik doorgaan,” zei hij gisteren bij RTL Nieuws. “Maar ik heb gezegd: ik besluit nu niet.”

Dus presenteerde zich maar weer een stoet van partijprominenten op het beeldscherm, onder wie Neelie Kroes, Johan Remkes, Annemarie Jorritsma en Klaas Dijkhoff. Unaniem verklaarden ze hoe ‘fantastisch’ het zou wezen als Mark ‘de kar nog eens zou willen trekken’.

En wij maar op het puntje van onze stoel zitten nagelbijten. En doen alsof we denken dat het ook nog anders kan aflopen.

3 reacties op ‘Rutte

 1. Rutte houdt het bewust een beetje vaag, dat is ook politiek.
  Tante Jorritsma pfff, ik word altijd snel moe wannee zij aan het woord is, en dat is vaak!
  Je moet er niet aan denken dat Klaver en Jetten in een kabinet zouden zitten.
  Dan gaat het vast en zeker heel goed met Nederland, geen multinationals, veel EU, en vooral weinig echte Nederlanders.

  Like

 2. Als kind was het ook weer elk jaar spannend komt de goedheilig man nu echt wel? En ja hoor, we zongen net zo lang en zo luid dat hij niet anders kon. Maar wij leerden ietsie pietsie ouder, dat er ook hulpsinterklazen waren. Ik begrijp dat de hulpsinterklazen volop bezig zijn om de echte sinterklaas op zijn schimmel te hijsen. Maar, lieve kijkbuiskinderen, politiek blijft politiek dus luister goed naar juffrouw Ooievaar: Prijs de dag niet als de avond nog niet is gevallen.

  Like

 3. Je moet wel blind zijn, om te juichen over de prestaties van Rutte. Waarom? Nou Hierom!:
  De harde Feiten: Gedurende zijn ‘leiderschap’? ontstonden de meeste schandalen (sinds de parlementaire geschiedenis) met, o.a. door hem! geselecteerde kabinetsleden.
  (Slechte keuze’s maken!) door die onbekwame keuze’s werd er zeer grote schade aangericht aan de Nederlandse economie maar bovenal veel ellende aan hardwerkende mensen en gezinnen. ( Groninger gas en Oppas ouder vergoeding) Sommige van die door hem geselecteerde ‘kneuzen’ mogen gewoon doorgaan met grote ellende onder de bevolking te verspreiden.
  (Ik noem geen namen hoor Eric)
  Zijn ergerlijke beschamend goedkope belofte van 1000 Euro voor elke Nederlander (om stemmen te kopen?) zijn ’n echte Premier ONWAARDIG!
  Het zielige gestuntel rond de Dividend uitkeringen, de misleiding van woning eigenaars terzake van zijn advies bij :
  Het z.g. voordeel bij versnelde hypotheek aflossing!
  Geen CENT naar Griekenland! roepen en dan vervolgens er MILLIOENEN naar toe brengen.
  Gepensioneerden al 10jaar geen indexatie vanwege idiote niet onderbouwde rekenrente!
  Geen herinnering veinzend, wanneer het hem uitkomt.(Zielig)
  Alleen maar oog voor: MEER!
  maar geen oog voor: BETER!
  en echt menselijk WELZIJN!
  De werkenden, zijn voor hem slechts ’n bruikbaar instrument voor het behalen van nog hoger divident voor de vermogenden en de elite. Werkt u maar tot uw 68e levensjaar! Dat alles onder het mom van: De participerende burger. Lees: ‘Het uitknijpen van de ‘domme’? burger.
  Is dit duidelijk genoeg?

  Like

Reacties zijn gesloten.