Duimen voor Omtzigt

Misschien wel het aardigste van die lijsttrekkersverkiezing van het CDA is de reactie van linkse mensen. Ze duimen allemaal voor Pieter Omtzigt. De pitbull. De stormram. De kampioen van de gemangelde medemens.

Oh, wat zouden ze graag op hem stemmen. Maar ja, dat gaat niet. Want geen lid van het CDA.

Maar geen nood, vrinden. Volgend jaar zijn er Kamerverkiezingen. Dan mogen jullie wel op hem stemmen. Op de pitbull, de stormram, de kampioen van de gemangelde medemens. Of, ondeugende gedachte, telt dat dan niet meer?

2 reacties op ‘Duimen voor Omtzigt

  1. Natuurlijk duimen linkse mensen voor Pieter Omtzigt, het zou betekenen dat links er een bondgenoot bij krijgt met het CDA in de strijd tegen het casinokapitalisme, de privatiseringen, de verloedering van de zorg, het onderwijs, de politie en de belastingdienst. Maar waarom als linkse kiezer stemmen op een -weliswaar- sociale volksvertegenwoordiger van een rechtse partij als je ook op het linkse origineel kan stemmen? Namelijk Renske Leijten van de SP.

    Like

  2. Hugo de Jonge heeft zojuist gewonnen en wordt partijleider. Hij werd gesteund door de partijtop en veel CDA’ers doen nou eenmaal braaf wat de partijtop zegt.

    Dat betekent ook dat ik geen CDA zal stemmen, net zo min als SP, D66, GL of PvdA.
    Elk verder commentaar is zinloos.

    Like

Reacties zijn gesloten.