Geen goed idee

Bij deze het recept voor heibel in uw partij: organiseer een lijsttrekkersverkiezing. Succes verzekerd.

Het klinkt zo democratisch: geen verfoeilijk geritsel in achterkamertjes maar eerlijke strijd. Met als bonus een paar ton gratis publiciteit. Win-win, kan niemand tegen zijn, toch?

Tot het uit de klauw loopt. En de scheuren zichtbaar worden. En de brokken gelijmd moeten worden. En de partij in al haar verdeeldheid te kijk staat. En de kater groter is dan het feestje.

De VVD ging er bijna aan onderdoor met Rutte en Verdonk. De PvdA moet nog bijkomen van Asscher tegen Samsom. En nu dus het CDA met De Jonge en Omtzigt.

Knoop dat nu eindelijks eens in je oren, jongens en meisjes. Lijsttrekkersverkiezingen zijn geen goed idee.

4 reacties op ‘Geen goed idee

 1. Ik vind het juist heel sterk en verfrissend dat binnen een partij de verschillende inzichten aan het licht komen, hiermee worden alle verschillen die men eerst (zo deftig?) en angstvallig verborgen wilde houden immers zichtbaar en ook behandelbaar!
  Je bent toch ‘een partij’ dan moet je ook ‘een gezamenlijk gedeelt standpunt’ in kunnen nemen, ook met alle geschillen die er onderling zijn, dat is: de democratische werking binnen ’n partij’ is ook helemaal niets mis mee maar dan wel in alle openheid! en beter dan het fenijn steeds weg te drukken, zoals ze bij het cda dus al jarenlang Omtzigt angstig en ondemocratisch hebben willen wegdrukken.
  Nu gaat het cda en de Jonge, Omtzigt omarmen en op plek-2 v d lijst zetten, ja NU ze hem niet langer kunnen en durven te negeren! Nu dus wel!
  Het is dus heel juist dat deze verkiezing is gehouden, hiermee kan het cda een beter, transparanter, profiel bekomen? en dat was (zeker na Verhagen) heel hard nodig.
  Omtzigt kan het cda tot ’n betere partij maken, of de cda partijbonsen dat nu willen of niet,
  Pieter gaat z’n eigen transparante onverstoorbare democratische weg!
  Maak ruimte mensen.
  Hier is ’n echte Nederlandse Volks vertegenwoordiger aan het werk! Chapo!
  Het verdeelde cda zal m.i. echter het verdeelde cda blijven.
  Als Pieter Omtzigt (samen met andere echte Volks vertegenwoordigers zoals bijv. Renske Leyten!)
  ooit zijn eigen partij zou oprichten, dan word dat zonder twijfel:
  De sterkste partij van Nederland!
  Mogelijk, biedt juist ‘die mogelijkheid’ aan Omzicht nu wel de ruimte om z’n helende werk binnen het cda te kunnen blijven verrichten en het cda, naar zijn zorgvuldige handen, te vormen.
  De gehele Nederlandse Democratsie zou er wel bij varen.

  Like

  1. Precies Pieter, u heeft groot gelijk! En wat een geweldige partij zou dat zijn. Een ware democratische Volkspartij voor het volk met integere en capabele volksvertegenwoordigers! Strijdend tegen corruptie, antidemocratie en het neoliberalisme!

   Like

 2. Nu hou ik van politiek blijspel en politiek drama en heb dus weer kunnen genieten. Wat een wedstrijd en dan samen aan de slag met gebed en Bijbelstudie, recht door zee en niet buigen naar links of naar rechts.

  Like

Reacties zijn gesloten.